Αποτελέσματα 23ης Ανάβασης Ανατολής - Λάρισα (27/9/2015)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23η Ανάβαση Ανατολής-3ο Κύπελλο Ανάβασης

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία διεξήχθη χθες Κυριακή στις 27/9 το τρίτο και  τελευταίο Κύπελλο Ανάβασης στον Κίσσαβο η «23η Ανάβαση Ανατολής» με διοργανωτή τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΗΝΕΙΟ και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Με τον αγώνα αυτό έκλεισε ο κύκλος των αναβάσεων 2015 που διοργάνωσε  ο Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ στα τρία πιο φημισμένα βουνά της Ελλάδας τον Όλυμπο, το Καϊμάκτσαλαν και τον Κίσσαβο.

Στον αγώνα συμμετείχαν 70 αθλητές από 13 συλλόγους  της Ελλάδας στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Παίδων, Εφήβων και ΟΠΕΝ. Η εκκίνηση  δόθηκε από το χωριό Δήμητρα  και οι αθλητές διέγραψαν την ανηφορική διαδρομή των 18 χιλιομέτρων με τερματισμό το φιλόξενο  και γραφικό χωριό  Ανατολή όπου οι κάτοικοι και παράγοντες του τόπου υποδέχθηκαν τους αθλητές και συνοδούς με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό.

Πρώτος νικητής της ανάβασης και πρώτος στην κατηγορία Παίδων με τον εκπληκτικό χρόνο των 47:44 αναδείχτηκε ο Ζώης  Ελευθέριος . Στην κατηγορία Ανδρών  πρώτος τερμάτισε ο Φραγκούλης Ευάγγελος  με χρόνο 48:53. Στην κατηγορία Εφήβων  πρώτος νικητής ο  Κολοκυθάς Θωμάς και από τις γυναίκες  πρώτη τερμάτισε η αθλήτριά μας Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα . Μετά το τέλος του αγώνα οι αθλητές απόλαυσαν το γεύμα που πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολιτών  και τα φρούτα εποχής που ήταν προσφορά των ψυγείων Μουστάκα. Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές απονεμήθηκε αναμνηστικό δίπλωμα από τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ, ενώ οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν στις απονομές όπου μοιράστηκαν σε όλους τους πρώτους έξι νικητές δώρα  από την «Active Promo» διαφημιστική και το κατάστημα «Δαλαβίκαςbikes». Ακολούθησε κλήρωση δώρων με δώρα που προσέφεραν οι εταιρεία Endura και η εταιρεία «Κυκλοποδηλατική» -Bianchi –Ballistic.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των τριών κυπελλούχων αθλητών της κάθε κατηγορίας που έτρεξαν και στους τρεις ή και στους  δύο αγώνες αναβάσεων. Πρώτος κυπελλούχος στην κατηγορία Ανδρών αναδείχτηκε ο Φραγκούλης  Ευάγγελος (Αίολος) , στην κατηγορία Εφήβων ο Ιωαννίδης Ορέστης (Α.Ο. Ποδηλάτης), στους Παίδες ο Ζώης Ελευθέριος ( Ασκληπιός Τρικάλων) στις γυναίκες η Τσεσμετζίδου Δέσποινα ( ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ), στην κατηγορία  ΟΠΕΝ ως 29 ο Gobatze Giorgi  (ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ), στους ΟΡΕΝ 30+ ο Ελευθεριάδης Κων/νος (Μαχητές Πεύκων), στους ΟΡΕΝ 40+ ο Μπαλοκουρανίδης Δήμος (ΠΟ Λάρισας), και στην κατηγορία ΟΡΕΝ 50+ ο Νταούτης Βασίλειος (ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ). Στους τρεις κυπελλούχους αθλητές όλων των κατηγοριών απονεμήθηκαν κύπελλα από το χορηγό  κατάστημα του αγώνα «Δαλαβίκαςbikes», στους τρεις πρώτους  Άνδρες κυπελλούχους  στολή Bianchi προσφορά της  «Κυκλοποδηλατική»,  στους πρώτους κυπελλούχους των κατηγοριών προσφέρθηκε μέλι από τον χορηγό και αθλητή ποδηλασίας Δοξαρά Γιώργο και τέλος σε όλους τους κυπελλούχους όλων των κατηγοριών προσφέρθηκε κρασί από τον «Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου».

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ οφείλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στη άψογη διεξαγωγή του αγώνα:  στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» για τη στήριξη στον αγώνα μας, για το γεύμα του τερματισμού σε όλους τους αθλητές και για την ευγενή χορηγία των επάθλων της ανάβασης , στα καταστήματα της πλατείας του χωριού που φιλόξενα διέθεσαν τα τραπεζοκαθίσματα  στο χώρο των απονομών, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας .

Να ευχαριστήσουμε ακόμη θερμά την γιατρό του αγώνα Νέπκα Χαριτίνη ,τα ψυγεία  «Μουστάκα» από την Αγιά  για την προσφορά των φρούτων που διέθεσε στους αθλητές μετά τον τερματισμό, τον Οινοποιητικό Συναιτερισμό Τυρνάβου για τη προσφορά των κραστιών σε όλους τους κυπελλούχους αθλητές, την κα Τσεσμετζίδου – Δαλαβίκα Δέσποινα, αθλήτρια του Συλλόγου μας για τις χειροποίητες μπάρες που επιμελήθηκε για όλους τους αθλητές, το φωτογράφο του αγώνα Κο Καρακώστα Ευριπίδη, την Κα Στέλλα Τσίπα για  τη θέση «σκούπα» που κατείχε στον αγώνα, τον Κο Σταυρίδη Σταύρο για τα γρήγορα αποτελέσματα του αγώνα που έδωσε μετά τον τερματισμό των αθλητών, την Κα Ευαγγέλου Εύη  για τα χρέη Γραμματείας, τους Τζιμαγιώργη Γιώργο Ταμία και Παπαδημούλη Αλέξανδρο- Πρόεδρο στου Συλλόγου για την προσφορά τους στο στήσιμο του αγώνα, καθώς  και τον Αλυτάρχη του αγώνα Κο Βολικάκη Nίκο και την Κομμισάριο αφίξεων Κα Βολικάκη Πόπη.

Θερμές ευχαριστίες να απευθύνουμε σε όλους τους χορηγούς του αγώνα για την υποστήριξη που παρείχαν: στο κατάστημα ποδηλάτων «Δαλαβίκας bikes» και προσωπικά στη ψυχή της ομάδας στον Κο Δαλαβίκα Κώστα, για την χορηγία των Κυπέλλων στους τρεις Κυπελλούχους αθλητές όλων των κατηγοριών και για τις εκπτώσεις που προσέφερε σε όλους τους αθλητές του αγώνα, στην εταιρεία Endura για την προσφορά των δωροεπιταγών και στη Κυκλοποδηλατική- Bianchi- Ballistic για τα δώρα στους αθλητές, την Zip-Vit για τα τζελ σε όλους τους αθλητές, τον αθλητή  Δοξαρά Γιώργο για τη χορηγία μελιών σε όλους τους αθλητές και τους πρώτους νικητές Κυπελλούχους,  στην διαφημιστική εταιρεία «Active Promo» της Κας Τσίπα Στέλλας για τα δώρα στους νικητές αλλά και σε όλους τους αθλητές, στον Τσερκέζο Σωτήρη  για τα χαρτικά και είδη συσκευασίας, στο βιβλιοπωλείο «Άνεμος» του ποδηλάτη αθλητή Κου Ιωαννίδη Παναγιώτη και τέλος στο «Jaxx» Coffee-Bar των Τοτικόγλου Θεοδωρή και Δερβένη Ζαφείρη στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.

Χορηγοί επικοινωνίας του Συλλόγου ήταν η  ποδηλατική ιστοσελίδα «Procycling.gr» και το ποδηλατικό περιοδικό «Cycleride» τους οποίους ευχαριστούμε για την προβολή του αγώνα.

Τέλος το Δ/κό Συμβούλιο του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ευχαριστεί τους σταθερούς χορηγούς του: το κατάστημα ποδηλάτων «Δαλαβίκας bikes», την εταιρεία  «Central Cool»,  την εταιρεία Service Αυτοκινήτου «AutoFit» Νταούτη και το καφέ «Ramblito» για την αμέριστη συμπαράσταση στον σύλλογο.

Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ευχαριστεί όλους τους αθλητές, συνοδούς και θεατές που συμμετείχαν με την καλή τους διάθεση στον αγώνα και συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους. Στόχος του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ, είναι η καθιέρωση αυτού του Κυπέλλου των Αναβάσεων. Ανανεώνουμε το αθλητικό μας ραντεβού  την επόμενη χρονιά στο Κύπελλο  Αναβάσεων 2016 !